0

Uw winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

  • Zenato Zenato Ripassa della Valpolicella Magnum 1,5 lt
  • Zenato Zenato Ripassa della Valpolicella Magnum 1,5 lt
Zenato Ripasso delle Valpolicella is een rode Italiaanse wijn met een verhaal. De wijn komt uit het Veneto gebied in Italie en is een type Valpolicella. Vroeger waren er twee Valpolicella wijnen, de basis Valpolicella en de Amarone.

€42,50

Incl. btw
Beschikbaarheid: Op voorraad
Merk: Zenato
Dit artikel kunt u per stuk bestellen
+ -
Toevoegen aan winkelwagen VERDER WINKELEN

Zenato Ripasso delle Valpolicella

Zenato Ripasso delle Valpolicella is een rode Italiaanse wijn met een verhaal. De wijn komt uit het Veneto gebied in Italie en is een type Valpolicella. Vroeger waren er twee Valpolicella wijnen, de basis Valpolicella en de Amarone. 
De Zenato Ripasso della Valpolicella, hiervoor laat de wijnmaker een basis Valpolicella voor een tweede keer vergisten met de most (schillen, pitten en stelen) van de Amarone. Hierdoor krijgt deze wijn een extra fruit boost, volheid, en gaat iets in alcohol omhoog. Deze tweede passage (ripasso) over de most geeft de naam aan de wijn. Deze Ripasso krijgt ca. 18 maanden op houtrijping mee.

De Zenato Ripassa is dik met sappig fruit, bittere chocolade, vanille, blauwe pruim, rode bes, zoethout, laurier.... echt teveel om van te genieten. 

Ripassa Valpolicella is een heerlijke rode wijn voor op de bank bij guur weer, hertenbiefstuk, dikke entrecote, stevige stoofpotten met paddenstoelen en bij een lekkere peccorino.

Het verhaal achter de Ripassa:

Zenato Ripassa delle Valpolicella is een rode Italiaanse wijn die het beste verklaard kan worden aan de hand van de bereiding van de Amarone della Valpolicella, een van de grote rode wijnen van Italië. Het beste gedeelte van de oogst wordt ingedroogd tot krenten. Deze krenten bevatten een hoge concentratie fruit en suiker. De krenten worden gevinificeerd waarbij de suikers worden omgezet in alcohol. Door het hoge suiker gehalte ten opzichte van het verminderde vocht in de druif worden er op natuurlijke wijze zeer hoge alcoholpercentages bereikt, minimaal 14% maar vaak 16-17,5% alcohol. De wijn moet minimaal twee jaar rijpen op hout en meestal rijpen ze dan nog drie jaar op de fles waarna de wijn na vijf jaar op de markt wordt gebracht. Het resultaat, de Amarone delle Valpolicella is een zeer donker glas wijn met zeer geconcentreerd fruit, cacao, tabak en hout. Door de kracht is de Amarone niet eenvoudig te drinken en vrijwel niet met eten te combineren. Deze power gecombineerd met de prijs heeft ertoe geleid dat de wijnmakers het gat tussen de relatief eenvoudige Valpolicella en de dure Amarone hebben opgevuld met een makkelijker drinkbaar en betaalbaarder alternatief, de Ripassa delle Valpolicella.
 

The 2014 Decanter World Wine Awards, Zenato Ripassa

International Trophy: Red Blend over £15 



Generous, round aromas of dark cherries, plums, vanilla and coffee – gorgeously chocolatey, ripe and succulent. Big graphite notes, mint and black fruits add to a rich palate, relieved by freshness and balanced by long, refined tannins and a savoury, spicy finish. Quite sweet and easy, but that’s no bad thing.

 

Wijnhuis: ....
Appellatie: ....
Land: ....
Regio: ....
Jaar: ....
Kleur: ....
Druivensoort: ....
Bewaren: ....
Drink temperatuur: ....
Alcoholpercentage:
WijnProfiel: Rijk
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »